Alegeri 2019!!!

ttttt

sursa foto: jurnal.md

Dacă este adevărat ce spune Voronin (sunt sigur că moșul nu minte) atunci Vladimir Gheorghevici ar trebui să-și pună unele întrebări și aici mă refer la alegerile din februarie 2019, sau când vor fi ele

Dacă rămâne sistemul actual – rușii vor băga bani fără limită ca să câștige câte mai multe circumscripții și respectiv cât mai multe mandate, cât n-am spune noi pentru ruși are importanță majoră această provincie și alegerile din februarie ar putea să le aducă majoritatea confortabilă. Acum ei au relații bune în RîMî (canalele rusești retransmit fără probleme pe teritoriul nostru, cumpărăm energie electrică de la ruși prin Cuciurgan, am cumpărat ambulanțe de la ruși, găsim diferite soluții pentru a soluționa probleme regiunii transnistrene). Dar, totuși, Dodon e mai fidel și se bucură de mai mare încredere la Kremlin decât Plahotniuc, dacă mai punem și faptul că Dodon primește subvenții pentru activitatea sa de prin 2010 de la Kremlin, plus că cei de pe Lubeanka știu despre înțelegerile lui Plahotniuc/Gaburici cu sultanul Erdogan. Acum când în regiune se amplifică conflictul cu Biserica din Ucraina, e și mai important menținerea RîMî în mrejele Rusiei, așa că văd numai două scenarii pentru Plahotniuc ca să se mențină la putere:

  • Scoate din cursă PSRM-ul, după modelul lui Usatâi din 2014, și cu ajutorul lui Șor preia electoratul de stângav( nu degeaba acum s-au declarat pro – Moldova). Șor nu-i Dodon, pe ăsta îl poate controla mai bine, chiar dacă Șor nu va candida pe circumscripție din cauza că are dosar penal și nu va putea obține certificatul de integritate, va fi capul listei și va aduna ceva mandate.
  • Al doilea, care nu-i tare favorabil, dar care îi va conveni la negocierea formării guvernului, rămâne introducerea turului doi în circumscripții, în speranța că va pompa destui bani ca candidații lui să accedă în turul doi.

Sau poate că se întâmplă o minune și……… va fi bine!!!

Lasă un comentariu