Ghimpu, trădat din nou de Plahotniuc!!!

ghimpu_plahotniuk_trm_md.jpg

sursa foto: noi.md

Hotărârea Curții constituționale de vineri nu i-a căzut deloc bine lui Mihai Ghimpu, ale cărui planuri și speranțe au fost pur și simplu date peste cap.

Ghimpu, care și-a pus la bătaie partidul în ianuarie, atunci când a fost primul în lista semnatarilor în susținerea lui Plahotniuc la funcția de premier, pe lângă interesele de ordin economic viza direct și una dintre principalele funcții în stat – de președinte al Parlamentului.

După instaurarea guvernului Filip,  lui Ghimpu i s-a cerut să rabde până în martie, când urma ca Plahotniuc să-și aleagă un nou președinte, pentru ca Andrian Candu să demisioneze, iar el să preia funcția de spicher. Acum însă, în lumina noilor modificări, cel care s-a ales cu porecla de Iuda în urma trădării din ianuarie ar putea să nu mai ajungă niciodată în funcția visată.

La începutul lui februarie, Ghimpu i-a dat de înțeles lui Plahotniuc că finul Candu ar trebui să demisioneze din funcția de președinte al Parlamentului, pentru a-i lăsa locul vacant. Însă, în locul funcției, nepotul a primit niște percheziții la Primărie, iar pe o perioadă liderul PL se calmase.

Decizia de vineri a Curții l-a luat însă total prin surprindere pe acesta. Dovadă e că deocamdată nu a reacționat nici într-un fel. Doar prin scribii săi i-a transmis din nou lui Plahotniuc că așteaptă demisia lui Candu și că nu este deloc de acord cu ce a făcut Tănase vineri.

Se pare că nu are curaj mai mult de atât, în condițiile în care ultimele acțiuni l-au făcut și mai dependent de Al Capone de Moldova.

Cert este că acum, în condițiile în care alegerile prezidențiale vor avea loc cel mai târziu în toamnă, Ghimpu trebuie să mai aștepte cel puțin până atunci pentru a se urca în cel mai comod fotoliu din legislativ. Asta însă doar dacă Candu va candida la funcția de președinte și va mai și câștiga scrutinul, adică un lucru extrem de puțin probabil.

Așadar, în aceste condiții, asistăm la cea de-a treia trădare a lui Ghimpu de către Plahotniuc. Prima a fost în 2013, când i s-a rupt partidul în două și a fost lăsat pe dinafară, fiind eliminat de la guvernare. A doua în 2015, când l-a preferat pe Voronin în locul său. Iar acum, din nou, pentru că nu-i va mai pune la dispoziție funcția mult visată.

Ghimpu, obișnuit el însuși să trădeze grosolan interesele celor care au avut încredere și l-au votat, se vede acum pus în aceeași postură.

Să vedem dacă va rămâne în continuare un cățeluș umil și ascultător al lui Plahotniuc sau va deschide gura.

Un gând despre &8222;Ghimpu, trădat din nou de Plahotniuc!!!&8221;

  1. De aici se deduce ca Ghimpu e masohist si ca de cite ori este batut peste cap de catre Plahotniuc ,de atitea ori trece peste asta si asteapta pina cind Plahotniuc va inceta sa-si mai bata joc de el ,da il v-a aprecia la „adevarata sa valoare ” de „partener de incredere”.

    Apreciază

Lasă un comentariu